Следвайте Гласове в ТелеграмИзползването на тактически изтребители Ф-16 на територията на

...
Следвайте Гласове в ТелеграмИзползването на тактически изтребители Ф-16 на територията на
Коментари Харесай

Русия препупреди Румъния да не предоставя на Украйна летищна инфраструктура за Ф-16

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Използването на тактически изтребители Ф-16 на територията на Полша, Словакия и Румъния, ще бъде обсъждано от Москва като присъединяване на тези страни в спора в Украйна и ще принуди Русия да предприеме съответни ограничения - за това предизвести по време на пленарната сесия на ОССЕ ръководителят на съветската делегация във Виена за военна сигурност и надзор на въоръженията Константин Гаврилов, изразявайки позицията на съветското външно министерство. 

Посолството на Руската федерация в Букурещ на формалната си страница във Фейсбук напомни тази позиция, осведоми Нюз.ро., представена от " Диджи24 " и Българска телеграфна агенция. Румънските медии разчитат това като открита опасност от страна на Москва към Букурещ, при положение, че Украйна употребява самолети Ф-16, които излетят от територията на Румъния. 

Наскоро представителят на Министерството на външните работи на Русия Мария Захарова съобщи, че " като се има поради унищожаването на забележителна част от летищната инфраструктура на територията на Украйна, има огромна възможност тактическите бойни самолети Ф-16, предадени на украинските въоръжени сили от държавите-членки на НАТО, да излетят от военновъздушни бази в Полша, Словакия и Румъния ", напомня Нюз.ро.

" По време на пленарната сесия на ОССЕ ръководителят на съветската делегация във Виена за военна сигурност и надзор на въоръженията Константин Гаврилов съобщи, че Русия твърдо предизвестява, че " потреблението на тактически изтребители F-16 на територията на страни, упоменати нагоре, ще бъде обсъждано от Москва като присъединяване на тези страни в спора в Украйна и ще принуди Русия да предприеме съответни ограничения ".

Миналия месец Румъния откри в 86-а авиобаза Фетещ европейски център за образование на водачи на самолети Ф-16, напомня Диджи24.

Центърът ще образова румънски водачи да ръководят летателните машини, които ще влязат във военновъздушните сили на Румъния, само че също и водачи от съюзническите и партньорски военновъздушни сили, в това число от Украйна.

Инфо: dnes.dir.bg

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР